Övningar för dig med stela bröstmuskler

Några övningar och stretcher för stela bröstmuskler

Många som suttit länge framför datorn och jobbat får stela muskler i nacke, axlar och rygg. Detta leder ofta till att personerna får värk i tex bröstryggen, ländryggen, axlarna, nacken och huvudet. För att motverka detta har vi tagit fram några enkla övningar och sätt du kan stretcha dina muskler för att minska din stelhet och värk som ett komplement till att ta massage hos oss på Kungsholmen. 

Företagsmassagen - Massage Kungsholmen - 1

Stretcha bröstmusklerna mot en vägg eller i en dörrpost

Beskrivning av hur du kan stretcha bröstmusklerna

Övning 1: Stretcha bröstmusklerna en sida åt gången

Ställ dig med höger sida mot en vägg. Höger höft cirka 20 cm från väggen, ta ett steg fram med vänster fot. Ta nu upp höger arm och lägg handen mot väggen i cirka 90 grader. Härifrån luta dig framåt och lek med positionen på armen upp och ned så att du känner en stretch av bröstmuskeln. Framför axeln. Gör likadant på motsatt sida.

Övning 2: Stretcha bröstmusklerna båda sidorna samtidigt i en dörrpost

Ställ dig med armarna i ca 90 graders vinkel i en dörrpost, flytta fram en fot cirka 20 cm och luta dig framåt. Lek med armarnas vinkel här för att komma åt olika delar av bröstmuskel. Håll kvar några djupa andetag och byt sedan fot framåt gör övningen igen.

Boka en massage för att minska din stelhet och värk i bröstmusklerna

Boka en massage för att minska din stelhet och värk i bröstmusklerna eller i bröstryggen hos oss på Företagsmassagen via följande länk. Onlinebokning klicka här

Stretcha bröstmusklerna liggandes på golvet

Beskrivning av stretch av bröstmuskeln liggandes på golvet

Lägg dig på golvet på rygg med böjda ben. Placera sedan en liten kudde eller handduk under din ena axel så att du får den lite upphöjd. Låt sedan armen som ligger på handduken falla ut mot sidan och placera den andra handen ovan på och tryck eller massera så du aktiverar musklerna här. Övningen kan också utföras i sängen och då ligger du så när kanten som möjligt och låter armen hänga utanför så att bröstmuskeln får en töjning.

För fler övningar för axlarna, nacken och ryggen klicka på nedanstående bilder.

Övningar för axlarnaÖvningar för ryggen